Colin Waeghe

13.11.2015 - 14.01.2016

geboeid / Prometheus

< Back
geboeid-prometheus

'Geboeid/Prometheus' is een nieuwe tekst van Jan Decorte gebaseerd op de Griekse tragedie van Aischylos, geschreven in de 5de eeuw voor Christus. Het is een waanzinnig stuk, een krachtig en dreigend portret van onverzettelijkheid.

Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen. Hij bracht hen zo beschaving, wetenschap en kunst. En hij schonk de sterfelijke mensen ook het vergeten, zodat zij hun eigen dood niet zouden voorzien. Dit niet-weten bracht rust.Zeus is zo woedend dat hij Prometheus aan een rots laat ketenen. Elke dag pikt een adelaar aan zijn lever die 's nachts weer aangroeit, zodat er geen einde komt aan de pijn. Prometheus is kwaad en niet geneigd te buigen voor de macht. Hij weet als enige hoe Zeus van zijn troon gestoten kan worden, maar weigert zijn geheim prijs te geven. De zekerheid, dat Zeus hem ooit nodig zal hebben, stelt hem in staat om zich niet over te geven.

productie: Bloet coproductie: Kaaitheater & De Roovers tekst & regie: Jan Decorte met: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Sara De Bosschere, Michael Vergauwen decor: Jan Decorte, Johan Daenen kostuums: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Sofie D'Hoore licht: Jan Decorte, Luc Schaltin video: Colin Waeghe

More info